Kundkorg

Digitalisera dina bilder

Om ni ej har tillgång till en bildscanner eller bra digital kamera för att digitalisera era bilder med måste ni skicka in dem till oss och vår fotograf kommer ta hand om dem, se bara till att packa dem försiktigt i en kraftig förpackning för att undvika skador under postgången. Alternativt kan man söka upp en fotohandlare som kan hjälpa till med att skanna bilderna så ni kan få dem i TIFF format.

Vi rekommenderar att skanna i 600-1200 dpi upplösning (små bilder behöver högre upplösning) med 24bit och att filerna sparas i TIFF format. För dia eller negativ film rekommenderar vi att man skannar i så hög upplösning som möjligt, bäst är att gå till närmaste fotohandlaren eller någon som har en bra kvalitetsskanner för att få bra kvalitet, tänk på att försöka rengöra bilderna först (blåsa bort löst ludd, damm utan att röra vid bilden). 

Tänk på om bildens emulsion är sprucken, eller det har lossnat emulsion från pappret, då kan bilden ej skannas, det ökar risken till att bilden skadas än mer. Bästa man kan göra då är att fotografera av bilden rakt ovanifrån med 2 lampor, som lyser upp från höger & vänster med en 45 graders vinkel. Se till att ljuset är jämnt fördelat över hela bilden. Använd ett stativ och var säker på att du tar rakt ovan så det inte blir perspektivproblem i bilden. Man kan göra samma sak om man inte har en skanner, men på de flesta bilder så är det bra att lägga en tunn klar glasskiva ovanpå bilden så den ligger platt.

Glasplåt eller andra äldre negativ, rekommenderar vi man går någon med en bra flatbäddscanner som kan skanna diabilder/negativ för bästa möjliga kvalitet samt skydda originalen.

Efter att bilderna skannats, kan de skickas till oss på Släktled med hjälp av hjälp av WeTransfer. E-postadressen du ska använde i WeTransfer är bilder@slaktled.se.

Fri frakt!

Alltid fri retur!

Returnera inom 14 dagar

Snabb leverans!

Alltid spårbar leverans

100% säker betalning!

Klarna / Swish / Visa / MasterCard